Laboratoriet

Panther Admin udvikles løbende til at understøtte flere udstyrs typer, herunder teknologiske platforme, CPEer, modems, TV bokse osv.. På denne side vil i kunne se hvordan det ser ud i laboratoriet når nyt udstyr skal understøttes.

Televes OLT512 og Televes ONT Home i Panther Admin

En kunde har haft behov for at udskiftet sit eksisterende fiberbaserede anlæg og har i den forbindelse valgt at basere sig på GPON teknologi. Panther Admin har derfor udviklet understøttelse for GPON. På billedet ses en del af brugergrænsefladen i Panther Admin, hvor overvågning af den passive enhed hos medlemmet er vist. ONTen er fiberforbundet med en af foreningens decentrale OLT enheder, via en enkelt fiber. På en og samme fiber transmitteres parallelt TV, telefoni og Internet uafhængigt af hinanden.

GPON er nu en fast-del af Panther Admin og kan med fordel anvendes de steder hvor det er fordelagtigt at anvende fiber fremfor COAX.

Panther Applications ser store muligheder i GPON, da løsningen ligger i et fornuftigt prisleje og da teknologien kan det samme som vi ser på COAX, men afvikles på fiber som er billigt og let at vedligeholde.

Televes OLT512

  • 8 GPON porte a up 2,5 GB/s, down 1,25GB/s
  • 4 Ethernet porte a 10 GB/s
  • 4 Ethernet porte a 1 GB/s

Televes ONT Home

  • 1 GPON port a down 2,5 GB/s, up 1,25 GB/s
  • 4 Ethernet porte a 1 GB
  • 1 RF COAX output
  • 2 VoIP
  • 802.11a,b,g,n,ac

Teleste DAH-100 understøttelse i Panther Admin

Her testes Teleste DAH-100 Mini-CMTS understøttelse i Panther Admin. Løsningen testes med Mikrotik CCR1039-8G-S2+, 10Gbit Firewall, router og switch, og Technicolor 7210. Det hele kører nu i Stege og der har endnu ikke vist sig nævneværdige problemer. Hver mini-CMTS er forbinder med Mikrotik via 1Gbit link, og Mikrotik med omverdenen via 10Gbit.

Mikrotik understøttelse i Panther Admin

Foreninger med begrænset budget kan have svært ved at forsvarer et køb på en dyr router, en firewall og en switch der samlet set kan håndtere 10Gbit. Det har Mikrotik en løsning på til under 10.000 kr. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Vi prøvede det af og det ser ud til at virke fint. Vi har disse løsninger ude at køre i flere foreninger nu, og der har ikke vist sig problemer. Her testes løsningen med forskellige CMTS og LAN konfigurationer.

Påstand afprøves: WiFi på EPC3940

Her testes streaming via WiFi fra Cisco EPC3940 til 14 enheder, samtidigt. Påstanden er at der kun kan forbindes 10 samtidige enheder påt 3940 modem. Påstanden blev afvist, da EPC3940 fint kunne føde 14 enheder med HD streaming. Alle enheder var placeret tæt op af EPC3940 modemmet. Båndbreddeforbruget til modem i snit påa. 70 Mbit.Testen foregik på en 300Mbit forbindelse. En Mikrotik CCR1039 router / firewall og en Teleste DAH-100 CMTS.

Funktionsområder

Kunde-/Medlemshåndtering

I Panther Admin kan alle medlemsrelaterede arbejdsopgaver, udføres med få klik. Hvert skærmbillede kan begrænses med restriktioner, der modsvarer brugerens rettigheder og arbejdsområde.

Abonnementstyring

I Panther Admin oprettes alle produkter og abonnementer i skabeloner. Når priser og andet skal ændres, er arbejdet derfor begrænset til skabelonen ændinger. Produkter kan begrænses til forskellige kunder-/medlemsgrupper.

DOCSIS Provisionering og overvågning

Panther Admin er stærk til DOCSIS provisionering. Daglige rutiner med modems kan udføres med få kliks. CMTS og modems overvåges automatisk med historisk visning af telemetrisk data, så fejl i anlæg bliver tydelige.

GPON Provisionering og overvågning

Panther Admin er stærk til GPON provisionering. Daglige rutiner med ONTer kan udføres med få kliks. Alle relevante informationer fra ONTer er tilgængelige for support.

LAN / Ethernet provisionering og overvågning

Panther Admin er stærk til Ethernet provisionering. Daglige rutiner med provisionering i switch udstyr, kan udføres med få kliks. Alle relevante informationer fra switchporte er tilgængelige for support.

Wi-Fi PTMP/PTP Provisionering og overvågning

Panther Admin er stærk til Wi-Fi PTMP provisionering. Daglige rutiner med provisionering af base og station, kan udføres med få kliks. Alle relevante informationer fra base og station er tilgængelige for support.

Selvbetjeningsportal

Panther Admins selvbetjening giver medlemmer mulighed for at klare de fleste rutiner selv og efter behov. Processer kan sættes op så opgaver med provisionering og afregning udføres med det samme, eller efter godkendelse.

Debitorafregning

Panther Admin giver mulighed for at afregne debitorer med alle kendte betalingsmetoder, helt eller delvist automatiseret. Der udstøttes rykkerprocedure med opgavestyring ved fx afmontering af filter, samt automatik ved registreret betaling.

Finansbogholderi

Panther Admin integrerer til de fleste større økonomisystemer, men indeholder et simpelt finansbogholderi. Finansbogholderisystemet indholder mulighed for indlæsning af bilag, saldobalance, momsindberetning mm.

Automatisering af forretningsprocesser

De fleste arbejdsopgaver i Panther Admin kan automatiseres. Det betyder høj effektivitet i det daglige arbejde, systematik og orden, samt at mange kan deltage på alle opgaver.